Traumatismele si fracturile

Traumatismele

Traumatismele si efectele lor

Fracturile:

Cand traumatismul depaseste o anumita intensitate se produce intreruperea continuitatii osului si se formeaza fractura.Dupa modul de producere deosebim fracturi directe,care se produl la locul unde a actionat agentul traumatizant, iar fracturile indirecte apar la distanta. Traumatismul poate determina fractura unuia sau mai multor oase o data sau se poate intampla ca acelasi os sa fie fracturat in mai multe locuri.Deosebim totodata fracturile inchise dupa faptul ca pielea si tesuturile ce invelesc osul raman nemodificate ,si deschise,care se insotesc de ranirea acestora.

traumatismele
Traumatismele

 

Semnele fracturilor

Durerea care apare o data cu traumatisul,este localizata si se accentueaza la orice miscare a regiunii lovite.Apare totodata si impotenta functionala mai exact imposibilitatea miscarii. Deformarea regiunii constituie un element principal  in stabilirea diagnosticului ,iar scurtarea membrului exprima suprapunerea fragmentelor osoase.

Aparitia echimozei la locul traumatismului precum si mobilitatea osoasa anormala prin imposibilitatea efectuarii amplitudinii membrului  pledeaza de asemenea pentru existenta unei fracturi.

Citeste si: Alimentatia si sanatatea

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*